Περί Οξφόρδης, αλλά και για το ότι δεν έχει «πού να πάει» ο συγκυβερνήτης του Π. Καμμένος αν φύγει από την κυβέρνηση, μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, συνομιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής με δημοσιογράφους, αφού νωρίτερα είχε παρακολουθήσει με φυσική παρουσία του στην αίθουσα της Ολομέλειας την εξελισσόμενη για τέταρτη μέρα στην επί του Προϋπολογισμού συζήτηση.

Σε ερώτηση αν, όπως άπαντες αναμένουν, στην αυριανή καταληκτική συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό, κατά την οποία θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα ανέβουν ξανά οι τόχνοι της αντιπαράθεσης, κατά τρόπο ανάλογο της πρόσφατης κοινοβουλευτικής «μονομαχίας» του με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως το αντικείμενο της συζήτησης αυτής είναι θεσμικό και δεν ενδείκνυται για πολιτική άγρια κόντρα, παρά «για νούμερα και πίνακες». Για να συμπληρώσει: «Αλλωστε δεν βλέπετε πώς είναι το κλίμα σήμερα; Σαν να είναι στην Οξφόδρη».

Αμέσως μετά – και με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, για την οποία περιορίστηκε να πει πως δεν αφορά κάποιο έκτακτο γεγονός – ερωτηθείς για το εάν έχει «Plan b» δεδομένων των δηλώσεων του συγκυβερνήτη Προέδρου των ΑΝΕΛ για την προοπτική αποχώρησής του ιδίου και των υπουργών του από την κυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε χαμογελώντας: «Οχι παιδιά. Πού να πάει; Μην ανησυχείτε».