Η FODDERApp, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βόσκησης ήταν ο φετινός νικητής του διαγωνισμού Farming by Satellite Prize, της εκδήλωσης που προβάλλει και ξεχωρίζει τις καλύτερες και πιο καινοτόμες ιδέες στον τομέα του αγροτικού κλάδου.
Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στη Μασσαλία πριν λίγες ημέρες, με τον εστεμμένο νικητή να φεύγει με χρηματικό έπαθλο των 5000 ευρώ. Την ομάδα Teagasc από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας που βρίσκεται πίσω από την ιδέα της εφαρμογής FODDERApp ακολούθησαν οι ομάδες Treasure ( άτομα από πολλά μέρη της Ευρώπης) και Space Junk από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.
Υποστηρικτής και διοργανωτής του προγράμματος της εκδήλωσης ήταν η Claas, με τον επικεφαλής των συστημάτων γεωργίας ακριβείας, Μαρσέλ Φόελς, να λέει ότι « το περασμένο καλοκαίρι, με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τις μικρές βροχοπτώσεις, φάνηκε πόσες προκλήσεις δημιουργεί η γεωργία. Αναμφισβήτητα, η ορθή χρήση πρώτων υλών και δρώντας υπεύθυνα είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν έχουμε σκοπό να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον. Οι συμμετέχοντες αυτού του διαγωνισμού το γνωρίζουν καλά αυτό και για αυτό το λόγο παρουσίασαν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες, αντιμετωπίζοντας το σήμερα».
Για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ( άτομα ή ομάδες) πρέπει να είναι κάτω των 32, υποβάλλοντας τις ιδέες ως μελέτες περίπτωσης ( case studies). Ιδανικά, οι νέες καινοτομίες που σίγουρα θα κατέχουν μια θέση στο διαγωνισμό είναι εκείνες που βασίζονται σε πρότζεκτ της Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Γεωστατικής Πλοήγησης (EGNOS), στο σύστημα Galileo και στο Copernicus (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Παρατήρησης της Γης).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.farmingbysatellite.eu.

Πρώτο βραβείο: “Feed On DemanD – wEdge & gRazing App” (FODDERApp)”

Δεύτερο βραβείο: Team name: TREASURE, “Galileo for automated transplanting”( αυτοματοποιημένη μετεμφύτευση)

Τρίτο βραβείο: Team name: Space Junk “Copernicus satellites data fusion for Management Zones definition” (ορισμός ζωνών διαχείρισης μέσω δορυφόρων)

ADV