Μια ραδιοφωνική συμπαραγωγή της ΕΡΤ Ηρακλείου με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Η ανάδυση της Κρήτης, η εξάτμιση της Μεσογείου, ένας πυγμαίος ιπποπόταμος, ένα μαμούθ νάνος, οι γιγαντόσωμοι ελέφαντες, ένα δεινοθήριο, ένας ποντικός με αγκάθια, ο φουρόγατος, τα αγρίμια. Φαινόμενα και πλάσματα αλλόκοτα, σχεδόν μυθικά. Ψηφίδες ενός μοναδικού μωσαϊκού γεωδυναμικών φαινομένων και βιοποικιλότητας, με αντιθέσεις που δύσκολα απαντώνται σε ένα νησί.

Τη συναρπαστική ιστορία της Κρήτης σε μια διαδρομή εκατομμυρίων ετών παρουσιάζει η ΕΡΤ Ηρακλείου με μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών σε συμπαραγωγή με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΜΦΙΚ-ΠΚ).
Οι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παίρνουν θέση μπροστά από το μικρόφωνο της ΕΡΤ, αφηγούνται με το δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία της Κρήτης, όπως δεν την έχετε ξανακούσει, και παρουσιάζουν γνωστές ή και άγνωστες στον περισσότερο κόσμο πτυχές του κρητικού φυσικού τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας του.
Συμμετέχουν οι: Μανώλης Αβραμάκης, Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Παναγιώτης Γεωργιακάκης, Μιχάλης Δρετάκης, Πέτρος Λυμπεράκης, Μωυσής Μυλωνάς, Σταύρος Ξηρουχάκης, Νίκος Πουλακάκης, Ιάσμη Στάθη, Απόστολος Τριχάς και Χαράλαμπος Φασουλάς.
Συνολικά θα μεταδοθούν 11 ωριαίες εκπομπές υπό τον τίτλο «Κρήτη, μια ήπειρος σ’ ένα νησί», βασισμένες στο ομότιτλο βιβλίο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης.