Η Kia πιστεύει ότι το e-Niro θα πάρει μεγάλο μερίδιο από την αγορά, λόγω του δυναμικού του ντιζάιν και των προηγμένων τεχνολογιών. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο που μοιράζεται το ίδιο σασί με το Hyundai Kona, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο φορτιστή.

Η αισιοδοξία για τις υψηλές πωλήσεις πηγάζει στο γεγονός ότι πέρυσι, περισσότερο από το 10% του συνόλου των αυτοκινήτων της Kia που πωλήθηκαν στην Ευρώπη, ήταν ηλεκτροκίνητα, ενώ το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί φέτος στο 15%. Αυτό επιβεβαιώνει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Εμίλιο Χερέρα που πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα γίνει η «έκρηξη» των πωλήσεων στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Το e-Niro διαθέτει υψηλή τεχνολογία, όπως μεταξύ άλλων αντλία θερμότητας που βοηθά στη θέρμανση του εσωτερικού χώρου, ενώ παράλληλα εξοικονομεί ενέργεια. Προσφέρει επίσης μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης προσκρούσεων προς τα εμπρός, προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, με ρύθμιση που μπορεί να αναλάβει την κυκλοφορία stop-and-go και την προειδοποίηση προσοχής οδηγού.

Η μπαταρία που διαθέτει, δίνει στο e-Niro αυτονομία 455 χιλιομέτρων βάσει των κανόνων WLTP. Η μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με κινητήρα 100 kW με αυτονομία 289 χιλιομέτρων.

Με φορτιστή 7,2 kW, χρειάζονται 3 ώρες και 45 λεπτά για να φτάσει η πλήρωση των μπαταριών στο 80%, ενώ ένας γρήγορος φορτιστής 100 kW μειώνει το χρόνο σε 42 λεπτά. Για να αποκτήσει κάποιος το αυτοκίνητο στη Γερμανία θα πρέπει να δαπανήσει 34.290 ευρώ.