Γεύσεις και αρώματα βγαλμένα από τον γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης, αλλά και αντιπροσωπευτικά προϊόντα της τοπικής παραγωγής, ταξιδεύουν και φέτος εκτός πόλης και εκτός συνόρων, συγκεντρωμένα σε ένα… καλάθι.

Το Food Basket του 2019, που γεμίζει ξανά με προϊόντα που εκπροσωπούν την τοπική κουζίνα της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Food Festival και την αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας από το 2011 που άρχισαν οι εκδηλώσεις του Food festival, με σκοπό την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, έγιναν πολυάριθμες εκδηλώσεις και η δράση βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Η πόλη αγκάλιασε την πρωτοβουλία, η οποία ανέπτυξε πλέον τη δική της δυναμική και συνεχίζει με μπροστάρηδες τους ίδιους τους επαγγελματίες. Παράλληλα, η υπεύθυνη της δράσης και στέλεχος της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Λίλιαν Σαμαρά, ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια εγκαινιάστηκε και ο θεσμός των 3 Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις γαστρονομίας που γίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι πρεσβευτές σεφ για το 2019 είναι ο Μιχάλης Αδαμίδης, ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος και ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης. Όπως δήλωσε ο κ. Πέγκας, οι τρείς νέοι Chef Ambassadors επιλέχθηκαν μέσα από την πολύ νέα γενιά των επαγγελματιών κουζίνας της Θεσσαλονίκης, με στόχο αυτό το μικρό γαστρονομικό θαύμα της πόλης να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

ADV