Το 89ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης, δίνει το απόλυτο στίγμα της παγκόσμιας εξέλιξης. Πάνω από 900 αυτοκίνητα και περισσότερες από 150 παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες προσγειώθηκαν στο Palexpo της Γενεύης.

Κάποιες από τις πολλές παρουσίες της έκθεσης που ξεχωρίσαμε και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια και ελληνική αγορά κατά την κυκλοφορία τους είναι οι εξής:

Με το νέο C5 Aircross η Citroen αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία.
Το νέο C5 Aircross θέτει νέα στάνταρτ στον τομέα της άνεσης και παράλληλα η ποιότητα αναβαθμίζεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο για τα δεδομένα των SUV. Το μοντέλο των 4,5 μέτρων βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 22.540 ευρώ με τον 1.2 turbo βενζινοκινητήρα PureTech.

Φουτουριστικό το νέο Peugeot 208.
Εκλεψε τη παράσταση το νέο σούπερ μίνι της Peugeot στο επιβλητικό περίπτερο της φίρμας στο ελβετικό σαλόνι. Το νέο 208 ξεχωρίζει από τον φουτουριστικό σχεδιασμό και το νεανικό στυλ, καθώς φέρνει μια αναβαθμισμένη έκδοση του i-cockpit. Το μικρό γαλλικό μοντέλο προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ αργότερα θα διατίθεται και ως ηλεκτρικό.

Polestar 2, ηλεκτρικό επιδόσεων.​
Η Polestar, η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, αποκαλύπτει το νέο Polestar 2 και περνά στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής της. Το Polestar 2 είναι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που φέρνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων πιο κοντά σε ένα ευρύτερο κοινό με προοδευτική αντίληψη για τη σύγχρονη αυτοκίνηση.

Το καινούργιο Clio θυμίζει το Megane.
Το ολοκαίνουργιο Clio αποκάλυψε η Renault στη πόλη της Γενεύης. Εκτός από τη νέα εμφάνιση που θυμίζει το μεγαλύτερο Megane, κάτω από το καπό του θα βρίσκονται κινητήρες 1.0 με 75, 100 και 120 ίππους, καθώς και ο 1.3 TCe των 130 ίππων. Επίσης, θα υπάρχει ο γνωστός πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi με την προσθήκη του AdBlue, ενώ το 2020 αναμένεται η γαλλική φίρμα να προσφέρει το μικρό της μοντέλο με υβριδικό σύνολο.

Kamiq, το νέο SUV της Skoda.
Η Skoda αποκάλυψε στην έκθεση το ολοκαίνουργιο Kamiq, το πολυαναμενόμενο compact SUV της. Το Kamiq συνδυάζει τα προτερήματα ενός SUV, όπως μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, με την ευελιξία που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο compact διαστάσεων. Το design του Kamiq είναι ξεχωριστό, με λεπτομέρειες που τονίζουν έναν περιπετειώδη, off-road χαρακτήρα. To νέο SUV αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και θα διατίθεται με κινητήρες από 1.000 κ.εκ.

Volkswagen T-Cross
To νέο T-Cross αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατηγορία των B-SUV, μια κατηγορία που φαίνεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη. Βασιζόμενο στο πλαίσιο MQB A0 του ομίλου και με κινητήρες από 1.000 κυβικά εκατοστά, το μικρό crossover –των 4,1 μέτρων– της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα προσεγγίσει μεγάλο νεανικό κοινό. Το μοντέρνο ντιζάιν του T-Cross είναι ακόμα ένα θετικό στοιχείο με την έντονη αισθητική αλλαγή (σε σχέση με τα μεγαλύτερά του αδέλφια) να εντοπίζεται κυρίως στο πίσω μέρος.