Ένα σύγχρονο παράδεισο για τις ελίτ του πλανήτη ετοιμάζει ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και η κόρη του στον Σκορπιό
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ανάπλαση αγγίζει τα 165 εκατομμύρια ευρώ και σκοπός της είναι να προσφέρει όλες τις δυνατές πολυτέλειες στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.
Άλλωστε, οι εργασίες ανάπλασης έχουν ήδη ξεκινήσει με τη μεταφορά άμμου στις παράλιες περιοχές και τη δεντροφύτευση να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να βρεθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης της στρατηγικής επένδυσης ώστε να δημιουργηθεί η τουριστική μονάδα VIP συνολικής έκτασης 831.885 τ.μ.
Το σχέδιο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των δύο λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε αυτά μεγάλα σκάφη αναψυχής. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία εκθεσιακών χώρων, αμφιθεάτρου, ελικοδρομίου, αγροτικής φάρμας, τεχνητής λίμνης, κέντρου διασκέδασης, ενώ ο τόπος… θα γεμίσει με πισίνες.
Εννοείται πως το σχέδιο περιλαμβάνει εκτεταμένους χώρους άθλησης, γυμναστήριο, καθώς επίσης και αίθουσα bowling, σκοποβολή εσωτερικού χώρου, ιππασία κ.α Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, υπάρχει η σκέψη ακόμη και για ενοικίαση ολόκληρου του νησιού, έτσι όπως το κάνει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Καραϊβική. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος ενοικίασης μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 1-2 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα.