Για την «θυσία» του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον αδόκητο θάνατο του έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σπύρος Παππάς, ο οποίος κατά τη σημερινή αγόρευση του, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του, φυσικών και ηθικών.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε και ο φυσικός αυτουργός, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι .

«Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους οτι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται» τόνισε ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση. Όπως είπε , αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος.

Όμως, όπως είπε ο εισαγγελέας, και ο Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου. «Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο ” τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως “το θύμα , κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία».


Πηγή: parapolitika.grΔολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή των κατηγορουμένων