Εκεί που οι νεράιδες και οι νύμφες συναντούσαν τον Απόλλωνα και τον Πάνα

Στους πρόποδες των Αγράφων, δίπλα στον ποταμό Πάμισο, όπου οι νεράιδες και οι νύμφες συναντούσαν τον Απόλλωνα και τον Πάνα. Εκεί ακριβώς οι ονειροπαρμένοι απόγονοί τους προσπαθήσανε να αναπλάσουμ ένα μυθικό στέκι γι’ αυτούς που αγαπούν την παράδοση, το όνειρο, την άνεση και την καλοπέραση.

Εκεί δημιουργήθηκε το αγρόκτημα Κεραμαριό.

Το Κεραμαριό πήρε το όνομά του από την τοποθεσία της περιοχής. Βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Δρακότρυπας του δήμου Μουζακίου μέσα σε ένα εξαιρετικό τοπίο. Κατασκευάστηκε σε ένα χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων περιτριγυρισμένο με πολλά πλατάνια δίπλα από το ποτάμι της περιοχής.

Επισκεφθείτε τις 8 αυτόνομες παραμυθένιες κατοικίες του Κεραμαριό. Η διακόσμηση είναι εναρμονισμένη με την τοπική παράδοση και έχουν επιλεχθεί απαλοί χρωματισμοί που ξεκουράζουν τον επισκέπτη.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους έγκειται, όχι απλά στην χρησιμοποίηση της τοπικής ποταμίσιας πέτρας και του ξύλου, αλλά στην ανάδειξη του δέντρου ως βάση της αρχιτεκτονικής ιδέας. Η κύρια είσοδος της κάθε κατοικίας είναι ένα δέντρο! Στον εσωτερικό χώρο δέντρα σου δίνουν την εντύπωση ότι στηρίζουν την σκεπή, ενώ κορμοί δέντρων έχουν μετατραπεί σε τραπέζια, καθίσματα και τζάκια.

Η πέτρα του παρακείμενου ποταμού διακοσμεί την κάθε κατοικία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί μια χαμηλή πισίνα ανάλογης αρχιτεκτονικής που πλαισιώνεται από γκαζόν και πέτρινα μονοπάτια. Στο γύρω χώρο κινούνται ελεύθερα διάφορα ζώα όπως κοτόπουλα, κουνέλια, ελάφια, παγώνια, σκιουράκια και πόνυ.

Παραδοσιακές συνταγές σε ορεκτικά, πίτες, φαγητά της ώρας και μαγειρευτά φαγητά, όλα με υλικά που προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής εξασφαλίζοντας έτσι τη φρεσκάδα τους και τη γεύση στα πιάτα των επισκεπτών.

Πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς εφόσον επιλέξει να μείνει κτήμα Κεραμαριό.

Στην Δρακότρυπα και σε υψόμετρο 800 μέτρων με θέα τις βουνοκορφές του Τύμπανου και της Καραβούλας, σώζεται ένα σημαντικότατο μνημείο των Αγράφων, το αθωνίτικου τύπου μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Τα Μετέωρα, απέχουν 50 χιλιόμετρα από το Κεραμαριό, ενώ η λίμνη Πλαστήρα, απέχει 25 χιλιόμετρα μόνο. Στην περιοχή θα βρείτε θρησκευτικά μνημεία με μεγάλο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μοναστήρια, μουσεία, το φράγμα, το βοτανικό κήπο, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, τοξωτά γεφύρια και σπήλαια καθώς και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα που κόβουν την ανάσα.

Η περιοχή όμως δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτά καθώς επισκέπτης εάν έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να ανακαλύψει πολλές όμορφες γωνιές της περιοχής.