Ζούμε σε ένα κράτος που όταν παραβιάζεται ο νόμος τηλεφωνείς στην αστυνομία δήλωσε στα Παραπολιτικά 90, 1 ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με ανήλικους να παρακολουθούν την ταινία «Joker». Έκανε λόγο για συνειδητή προσπάθεια κάποιων να περάσει μια εικόνα ότι έρχεται το κράτος της δεξιάς.

Για τις εξελίξεις στην βορειοανατολική Συρία

Για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία είπε πως η αυτονομία των Κούρδων τελειώνει με την είσοδο Τούρκων και Σύριων στα εδάφη της.

Εκτίμησε ότι η Τουρκία θα ζητήσει από τον Πούτιν να παρέμβει στις περιοχές που έχουν εισβάλει δυνάμεις του Άσαντ κάτι που δεν θα κάνει η Ρωσία.

Σημείωσε πως ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος πιστεύει πως η χώρα του έχει χάσει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης συνθήκης. 

Εκτίμησε ότι από τις αρχές του 2020 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα κλιμακώσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να σταματήσει  το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. 

Για τα Σκόπια

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «erga omnes» είπε ότι από τη στιγμή που δεν αρχίζουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σκοπίων-Βρυξελλών, στην ουσία θα έχουν την δυνατότητα να μην εφαρμόζουν τη Συμφωνία.


Πηγή: parapolitika.gr –
Συρίγος στα Παραπολιτικά 90,1: Στον αέρα το «erga omnes» χωρίς διαπραγματεύσεις Σκοπίων-Βρυξελλών