Οι προοπτικές ανάπτυξης της Φέτας μέσα από ιδέες και δράσεις για την Παγκόσμια Αναγνώριση του Εθνικού Προϊόντος υπήρξε το αντικείμενο της άκρως επιτυχημένης ημερίδας που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας 2 στο ξενοδοχείο Gallery Art Hotel.

Κτηνοτρόφοι – μεταποιητές κι εκπρόσωποι φορέων και της Πολιτεία εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της φέτας και για την περαιτέρω προώθησή της σε διεθνές επίπεδο καθώς και για την δημιουργία κι αποτελεσματική λειτουργία της Διεπαγγελματικής φέτας.

Η ημερίδα υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη και η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε ασφυκτικά από παραγωγούς, μεταποιητές, πολιτικούς κι εκπροσώπους φορέων.
Κατά τη διάρκειά της μίλησαν ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιώργος Βαϊόπουλος, αλλά και άλλων συνεταιρισμών, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κι επιχειρήσεων, αλλά και παραγωγοί.

Από τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι η ανάγκη συνεργασίας και ίδρυσης ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, ενώ υπήρξε παραδοχή ότι έχουν γίνει λάθη που έχουν να κάνουν τόσο με τη διαχείριση αυτού καθαυτού του προϊόντος όσο και με τις καθυστερήσεις.

Εκείνο που τονίστηκε ήταν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν στοχευμένες ενέργειες προκειμένου η φέτα να καταλάβει τη θέση που της αξίζει σε παγκόσμια κλίμακα εκτοπίζοντας τις απομιμήσεις της. Επιπλέον ελληνοποιήσεις, τιμές γάλακτος κι άλλα θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων.