Τέλος στην αγωνία των τευτλοπαραγωγών της χώρας δίνει η συμφωνία η οποία υπεγράφη ανάμεσα στη Royal Sugar, την Τράπεζα Πειραιώς και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Το θέμα το οποίο ταλάνισε χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα και προκάλεσε έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, αφού μία από τις πλέον ιστορικές και προσοδοφόρες βιομηχανίες του χώρου έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης λύνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Η συμφωνία η οποία οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης προβλέπει τη μίσθωση για 28 μήνες των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σε Πλατύ και Σέρρες στη Royal Sugar.

Το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στις διαρκείς προσπάθειες τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (στον Υπουργό Μ. Βορίδη και τον Υφυπουργό Κ. Σκρέκα) όσο και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σημειώνεται ότι έπειτα από την εξέλιξη αυτή διασφαλίζεται αφενός η καλλιέργεια και απορρόφηση της δυναμικής και ιστορικής καλλιέργειας τεύτλων στην Ελλάδα, αφετέρου η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης, αλλά και η συνδεδεμένη ενίσχυση προς τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι η παρούσα Κυβέρνηση παρέλαβε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης υπό καθεστώς πτώχευσης και παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είχε δηλώσει αδυναμία για τη διευθέτηση του ζητήματος, οι κινήσεις των ηγεσιών των δύο Υπουργείων έδωσαν λύση στο αδιέξοδο προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και του συγκεκριμένου τομέα αγροδιατροφής της χώρας.

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται να επιλύσει με τον πλέον ορθολογικό τρόπο το ζήτημα της πολύπαθης Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και δίνει τέλος στα μπαλώματα και στην προχειρότητα με την οποία προσέγγιζε το θέμα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.