Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο, Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP) και της ΤΕRNA SpA, (ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος).

Στη συνάντηση έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν στην ενέργεια και το περιβάλλον.

Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για συνέργειες και πρωτοβουλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα εν όψει και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις 26 Νοεμβρίου στη Ρώμη όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε.

Η ιταλική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Λουίτζι Μάρας, τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή του ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (CDP), Φαμπρίτσιο Παλέρμο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή της ΤΕRNA SpA, Λουίτζι Φεράρις, τον επικεφαλής σύμβουλο Επενδύσεων του CDP, Πιέρπάολο Ντι Στέφανο και τον επικεφαλής των Σχέσεων Εξωτερικού και Βιωσιμότητας της TERNA SpA, Λούκα Τόρκια.

Aπό ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο προϊστάμενος του γραφείου θεμάτων ΕΕ της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Λίγες ώρες ωστόσο πριν τη συνάντηση, η Αγκυρα για ακόμη μια φορά αποφασίζει να δυναμιτίσει το κλίμα με μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ την ίδια ώρα εμμένει στη στάση της όσον αφορά τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι προκλήσεις της Αγκυρας βέβαια δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή: parapolitika.gr –
Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΤΕRNA SpA