Για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας και παρουσιάζει το πρώτο ελαιόλαδο από ελιά Καλαμών, ή αλλιώς ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας, τη γνωστή μας χοντρολιά, που ελαιοποίησε και τυποποίησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Για πρώτη φορά ελαιόλαδο από χοντρολιές μπαίνει στα φαρμακεία από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Μιχάλης Αντωνόπουλος, παρουσίασε στο MessiniaLive το μπουκάλι των 750ml που ήδη κυκλοφορεί με το ελαιόλαδο από ελιά Καλαμάτας με ισχυρισμό υγείας [Health Claim]. Ένα ελαιόλαδο βιολογικό, χαμηλής οξύτητας από χοντρολιές που σύμφωνα με τις έρευνες είναι εκείνες που δίνουν ελαιόλαδο με υψηλότερες πολυφαινόλες, καθιστώντας το έτσι ένα ελαιόλαδο “φάρμακο” για τον οργανισμό μας. Ένα ελαιόλαδο που έχει τετραπλάσια τιμή από ένα κοινό ελαιόλαδο, προσφέρει όμως οφέλη στον οργανισμό μας, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τον καθηγητή Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη, μετά την πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην Καλαμάτας για το πρόγραμμα Aristoil. Όπως αποδείχτηκε η συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς δίνει το ελαιόλαδο με το υψηλότερο βαθμό πολυφαινολών. Στο μπουκάλι δεσπόζει μια πράσινη καρδιά στην οποία καταλήγει ένα φύλλο ελιάς, και όπως μας εξήγησε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος συμβολίζει ότι η κατανάλωσή του συγκεκριμένου ελαιολάδου έχει αντίκτυπο στην υγεία μας καθώς είναι υψηλής θρεπτικής αξίας με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Εκτός από τη συσκευασία των 750ml που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, θα διοχετευτεί και άλλη μια μικρότερη των 250ml που θα μπει στα φαρμακεία, μέσα σε ειδικό κουτί. Στόχος είναι με την πάροδο του χρόνου το ελαιόλαδο αυτό από τις χοντρολιές να αντικαταστήσει ένα προϊόν με Ω3 από μουρουνέλαιο, που ως γνωστόν είναι ζωικής προέλευσης. Στόχος είναι η αγορά των vegan, ή καταναλωτών που επιθυμούν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και το ανοσοποιητικό σύστημα μέσα από ένα βιολογικό φυτικό ελαιόλαδο πλούσιο σε πολυφαινόλες.