Ευρεία σύσκεψη για το σοβαρό πρόβλημα με τον δάκο και τις καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στα Χανιά, όπως σημειώνει η “Νέα Κρήτη” “κατεβαίνει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος,  μετά και την πρωτοβουλία της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τα Χανιά θα γίνουν ανακοινώσεις για τον δάκο στην σκιά των δηλώσεων που έγιναν στην διάρκεια της εκπομπής “Ώρα αιχμής” για τις ευθύνες του υπουργείου όσον αφορά την δακοκτονία.

Θυμίζουμε ότι στην διάρκεια της εκπομπής ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης παρουσίασε ένα έγγραφο – δελτίο παραλαβής σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης παρέλαβε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, στις 8 Νοεμβρίου, τα φάρμακα για το δάκο.

Παράλληλα ο Ν. Συριγωνάκης χαρακτήρισε άστοχη τη δήλωση του κ.Βορίδη περί ευθύνης της Περιφέρειας. Κριτική στον υπουργό άσκησε και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, ο αντιπρόεδρος, Μύρων Χιλετζάκης αλλά και ο πρόεδρος των αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης ζητούν επιτακτικά την κήρυξη της Κρήτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την καταστροφή στην παραγωγή καθολική.

Την ερχόμενη Παρασκευή οι αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης με επικεφαλής τον Ν. Συριγωνάκη θα επισκεφθούν στην Αθήνα τον Μάκη Βορίδη.