Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους περίπου 8,2 χλμ, που εξυπηρετούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του Δήμου Καρδίτσας, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 977.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου που αφορά τις παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στη Δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομάγουλας και τις Τοπικές Κοινότητες Αρτεσιανού, Παλαιοκκλησίου, Μητρόπολης, Γεωργικού, Αγ. Γεωργίου, Προδρόμου , Μυρίνης και Οικισμού Μαυρονερίου της ΤΚ Καλλιφωνίου.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Αγοραστός υπογραμμίζει: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο Καρδίτσας εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες, χρηματοδοτούμε ένα έργο αναπτυξιακό που αφορά την βελτίωση του δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Το έργο αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων της παραγωγής της Καρδίτσας καθώς αναμένεται να συμβάλει στην ευκολότερη και ασφαλέστερη προσπελασιμότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους. Παράλληλα συμβάλει στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.) και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα».