Ομάδα πρεσβευτών από διάφορες αφρικανικές χώρες προσκλήθηκαν σε εκδήλωση στο αρχηγείο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για την προώθηση των δραστηριοτήτων του.

Η Μονάδα Τυποποίησης και Έρευνας παρουσίασε τα εμπορικά πρότυπα του Συμβουλίου, κάνοντας μια σύντομη περιγραφή των χημικών και οργανοληπτικών στοιχείων του ελαιολάδου, συνοδευόμενη από μια συνάντηση γευσιγνωσίας για την παρουσίαση των θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών του προϊόντος. Στους πρεσβευτές σερβιρίστηκαν τέσσερα παρθένα ελαιόλαδα, τα οποία συγκρίθηκαν με ορισμένα έλαια σπορέλαιων και μείγματα εξευγενισμένου ελαιολάδου και παρθένου ελαιολάδου.

Στη συνέχεια οι πρεσβευτές συμμετείχαν σε μπουφέ με βραβευμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφόρων κατηγοριών, του Βραβείου Ποιότητας του Mario Solinas. Ενδεικτικά πιάτα από διάφορες χώρες μέλη σερβιρίστηκαν, με συνταγές που επιλέχθηκαν με γνώμονα να τονίσουν τις διαφορετικές εντάσεις του ελαιολάδου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει τα διατροφικά χαρακτηριστικά και τα οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που έχει η ποιότητα. Ήταν επίσης η τέλεια ευκαιρία να δοθεί στην ομάδα των πρεσβευτών μια γεύση από τη μεσογειακή διατροφή και τις πολλές διαφορετικές χρήσεις του ελαιολάδου.