Στο ίδιο έργο θεατές. Για μια ακόμα φορά εκατομμύρια εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, πολίτες έμειναν χωρίς μετρό την ώρα που πρέπει να πάνε στις εργασίες τους και όχι μόνο. Και η κίνηση στους δρόμους, ακόμα πιο αυξημένη, αφού πολλοί αναγκάστηκαν να πάρουν το ΙΧ όχημά τους.

Xαρακτηριστική μία εικόνο από τους δρόμους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής λίγο πριν τις 9 το πρωί. Όπως εύκολα διακρίνει κανείς σχεδόν το σύνολο των μεγάλων οδικών αξόνων είναι στο «κόκκινο»:



Για να μην αναφερθεί κανείς στην επιβάρυνση των λεωφορείων, των τρόλεϊ, αλλά και της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) στα οποία κατέφυγαν πολλοί για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Και όλα αυτά επειδή το σωματείο εργαζομένων στο μετρό (γραμμές 2, 3) αποφάσισε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας να κηρύξει στάση εργασίας από τις 6 έως τις 10 το πρωί, απαιτώντας προσλήψεις τακτικού προσωπικού  και την ανάκληση των «μονομερών βίαιων μετακινήσεων. Κανένας υπάλληλος δεν θα κινηθεί μέχρι να ενημερωθεί το σωματείο» αναφέρουν.

Τι αφορούν οι «μονομερείς βίαιες μετακινήσεις»; Το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν 20 υπάλληλοι από θέσεις διοικητικές αδρανείς στον έλεγχο στους σταθμούς. Προφανώς, το σωματείο αποφάσισε -με τον γνωστό αιφνιδιαστικό τρόπο- να ταλαιπωρήσει εκατομμύρια εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δικαίωμα ορισμένων στην αργομισθία.


Πηγή: parapolitika.gr –
Στάση εργασίας στο Μετρό: Ταλαιπωρούνται εκατομμύρια για το δικαίωμα λίγων στην αργομισθία