Το ελαιόλαδο “Κριτσά” και το “Κρασοτύρι Κω” είναι δύο ακόμα ελληνικά προϊόντα που εντάσσονται στο μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ. Τις ονομασίες ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα προστεθούν στη λίστα των 1.460 προστατευόμενων προϊόντων της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ενέκρινε αιτήσεις για την καταχώριση πέντε νέων ονομάτων στο μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων. Πρόκειται για το “Pan Galego” / “Pan Gallego”, ένα τραγανό ισπανικό ψωμί με μαλακή ψύχα που παράγεται στη Γαλικία, από την Ιρλανδία το “Sneem Black Pudding”, μια παραδοσιακή μαύρη πουτίγκα που παράγεται στο χωριό Sneem του County Kerry, και δύο ελληνικά προϊόντα, το ελαιόλαδο “Κριτσά” που παράγεται αποκλειστικά από τις ελιές Κορωνέικης ποικιλίας, καθώς και το “Κρασοτύρι Κω” / “Τυρί της Πόσιας”, ένα μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από πηγμένο γάλα που παράγεται από παστεριωμένο ή ακατέργαστο κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και στη συνέχεια εξευγενίζεται για ένα μήνα.

Τέλος, στο μητρώο προστέθηκε και το ιταλικό «Olio di Puglia», ένα έντονο φρουτώδες ελαιόλαδο από την περιοχή της Απουλίας.