Στη ανάπτυξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του θρησκευτικού τουρισμού συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας σε συνάντηση εργασίας που είχαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στη Ρόδο. Οπως είπε ο υφυπουργός, το υπουργείο Τουρισμού συνδράμει με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία τις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων για την ανάδειξη προσκυνηματικών μνημείων και για την διοργάνωση θρησκευτικών γεγονότων.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα του Τουρισμού, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουν το τουριστικό 2020, αφού όπως ελέχθη έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά και τα μηνύματα-στοιχεία που μέχρι σήμερα έρχονται από την αγορά δίνουν πολύ καθαρή εικόνα.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μοντέλο και παράδειγμα αναφοράς για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα, στο στρατηγικό σχέδιο προβολής και διαφήμισης» δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κονσόλας, με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να συμπληρώνει: «Η Περιφέρεια που πετυχαίνει τα υψηλότερα αποτελέσματα σε όλους τους τουριστικούς δείκτες στην χώρα, έχει την τύχη να εκπροσωπείται στο κρισιμότερο, για την οικονομία της, Υπουργείο Τουρισμού από τον Μάνο Κονσόλα, με τον οποίο η συνεργασία μας είναι συνεχής, σταθερή και πάνω απ’ όλα αποδοτική για τόπο μας και την πατρίδα μας. Με κοινό σχέδιο για το 2020, Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου».

Στη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου έθεσε στον Υφυπουργό Τουρισμού το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα των Δασικών Χαρτών και σε επικοινωνία που είχε άμεσα ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κονσόλας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, συμφωνήθηκε να επισκεφθεί την Ρόδο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος εντός του τρέχοντος μηνός, προκειμένου οι Δασικοί Χάρτες μαζί με το ζήτημα του Κτηματολογίου και του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό να τεθούν επί τάπητος και να δοθούν λύσεις.

Επίσης, οι Μ. Κόνσολας και Γ. Χατζημάρκος συμφώνησαν να προχωρήσουν σε τετραμερή συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου,. Αντώνη Καμπουράκη, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της Προγραμματικής Σύμβασης για την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.