Στην  ηλεκτρονική βάση δεδομένων “eAmbrosia”  της Κομισιόν περιλαμβάνονται πλέον όλες οι ονομασίες που προστατεύονται ως  γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ).

Τα σχετικά προϊόντα – τρόφιμα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά – καταγράφονταν στο παρελθόν σε τρεις διαφορετικές βάσεις δεδομένων:  e-Spirit-Drinks , DOOR και e-Bacchus. Η συγκέντρωση των δεδομένων σε ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης θα απλοποιήσει τις αναζητήσεις καθώς και τη διαφάνεια σχετικά με τους όρους που έχουν καταγραφεί και τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η eAbrosia δημιουργήθηκε σε τρεις φάσεις. Τον Απρίλιο του 2019 μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά όλες οι ονομασίες οίνων, στη συνέχεια ακολούθησαν οι ονομασίες οινοπνευματωδών ποτών τον Ιούλιο του 2019 και, τέλος, τα προϊόντα διατροφής. Οι γεωγραφικές ενδείξεις προστατεύουν νομικά περισσότερα από 3.300 ονόματα προϊόντων που οφείλουν τα χαρακτηριστικά ή τη φήμη τους στην περιοχή παραγωγής τους χάρη στο φυσικό τους περιβάλλον και τις ικανότητες των τοπικών παραγωγών. Οι γεωγραφικές ενδείξεις προωθούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτών των ειδικών προϊόντων και την παραδοσιακή τεχνογνωσία των παραγωγών τους. Κάθε γεωγραφική ένδειξη έχει ακριβείς προδιαγραφές για τον τρόπο κατασκευής του προϊόντος, ενώ παράλληλα εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων. Μεταξύ αυτών των προστατευόμενων προϊόντων, γνωστά ονόματα όπως το Champagne, η φέτα, το Prosciutto di Parma, το ούζο και η Rioja διατίθενται τώρα στην eAmbrosia .