«Είχαμε πολλά να διορθώσουμε μόλις αναλάβαμε αλλά όλα γίνονται με ταχύτητα και συνέπεια” δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Δημήτρη Τάκη, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. 

Χτες ο πρωθυπουργός με παρρησία παραδέχτηκε το λάθος του όσων αφορά το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και μια τέτοια παραδοχή βρίσκει σύμφωνη και την Υφυπουργό που είναι πρόθυμη να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα και στον δικό της τομέα αν αυτά υπάρχουν.

«Όλοι μας σε οποιοδήποτε κομμάτι μπορούμε, έχουμε αυτή την κατεύθυνση. Οι αλλαγές γίνονται έγκαιρα και δεν κρυβόμαστε πίσω από την αλήθεια» τόνισε. 

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένη με την μέχρι τώρα πορεία του Υπουργείο Παιδείας η Σοφία Ζαχαράκη είπε «Όταν ξεκινήσαμε τον Ιούλιο είχαμε πάρα πολλές παρακαταθήκες από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία τις οποίες έπρεπε με μεγάλη ταχύτητα να βελτιώσουμε, όπως και κάναμε. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των 52 δήμων που δήλωσαν ότι τα παιδιά στην προσχολική ηλικία δεν μπορούσαν να πάνε σχολείο αλλά με μεγάλη διαπραγμάτευση ο αριθμός έπεσε στους 13»

Επίσης η Υφυπουργός τόνισε ότι «Ετοιμαζόμαστε ήδη για την επόμενη χρονιά ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αν υπάρχουν να καλυφθούν άμεσα. Φέτος είχαμε ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών. Πάνω από 40.000 εκπαιδευτικοί διορίστηκαν στα σχολεία και έρχεται και συνέχεια. Αυτή την περίοδο μάλιστα ξεκινούν οι αιτήσεις για νέους διορισμούς καθηγητών ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό και να καλύψουμε κενά την επόμενη χρονιά»

Όσον αφορά την αξιολόγηση του Υπουργείο από τον Πρωθυπουργό η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη που ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση και θα αναβληθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της επικαιρότητας αλλά είναι όλοι έτοιμοι και με χαρά θα δείξουν το έργο που έχουν κάνει μέχρι τώρα.


Πηγή: parapolitika.gr –
Ζαχαράκη: Πραγματοποιήσαμε ρεκόρ προσλήψεων και συνεχίζουμε