Η ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά την συνάντηση τονίστηκε η σημασία της προώθησης και ανάδειξης του Δικτύου, που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Παράλληλα, κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη δράσεων προβολής, αλλά και διασύνδεσης του Δικτύου με τον τουρισμό, καθώς και αναπτυξιακά σχέδια, όπως «οι δρόμοι του τυριού».

Επίσης, εξετάσθηκε η δυνατότητα να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων, αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα της Κρήτης. «Θα περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πώς υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια, την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει, ως γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Tουρισμού, την προσπάθεια για την δημιουργία Δικτύου Τυριού, που ξεκίνησε το 2016 από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με στόχο την προβολή των κρητικών τυροκομικών προϊόντων και την προώθησή τους στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Παράλληλα, οι τυροκόμοι προσπαθούν να αναδείξουν τη θρεπτική αξία που έχει το κρητικό τυρί το οποίο είναι βασικό στοιχείο της κρητικής διατροφής, αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεγαλονήσου, που διαθέτει περισσότερες από 100 τυροκομικές μονάδες.