Με απόλυτη ψυχραιμία αντέδρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις υβριστικές προκλήσεις μικρού αριθμού οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο το βράδυ έξω από το κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βέροιας.

Εκεί θα πραγματοποιούνταν συνάντηση του κ. Βορίδη με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων της Βέροιας, οι οποίοι, παρά τις προκλήσεις των θερμόαιμων ανεγκέφαλων, δήλωσαν σαφώς ότι θα τον προστατεύσουν εάν χρειαστεί. «Είμαστε η ασπίδα σας» ανέφεραν χαρακτηριστικά!


Ο υπουργός έφτασε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Βέροιας γύρω στις 6 το απόγευμα και αμέσως σχεδόν ξεκίνησε η συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτών.
Γύρω στις 6.25 η ένταση έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου κορυφώθηκε με αποτέλεσμα η ασφάλεια του υπουργού να κρίνει ότι αυτός έπρεπε να αποχωρήσει.
Τότε ακριβώς παρενέβησαν κάποιοι από τους αγρότες που ήταν παρόντες: «Κύριε υπουργέ η ασφάλειά σας είμαστε όλοι εμείς» του είπε κάποιος. Ο υπουργός ψύχραιμος και κατανοώντας ότι η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει είπε: «Ναι αλλά όχι να κάτσουμε να παίξουμε ξύλο με τους Παοκτσήδες». Αμέσως μετά προσπάθησε να ξεκινήσει τον διάλογο με τους αγρότες αλλά οι αστυνομικοί επανήλθαν τονίζοντάς του ότι έπρεπε να αποχωρήσει. Οι αγρότες από την πλευρά τους προσφέρθηκαν για μιαν ακόμη φορά να τον προστατεύουν: «θα σας προστατεύσουμε εμείς οι αγρότες» επανέλαβαν. Όμως η απόφαση είχε ληφθεί και ο Μάκης Βορίδης αποχώρησε γύρω στις 6.30 το απόγευμα υπό τους ήχους των υβριστικών συνθημάτων των «οπαδών» του ΠΑΟΚ.
Οι αγρότες από την πλευρά τους θεώρησαν ότι χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν και επέρριψαν την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση του διαλόγου στους «θερμόαιμους» οπαδούς του Δικέφαλου του Βορρά.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον διάλογο του υπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών.