Οι άδειοι δρόμοι στις κινεζικές πόλεις και τα κλειστά καραόκε μπαρ της χώρας θα επηρέσουν τις βραχυπρόθεσμες πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά της Carlsberg, αλλά η δανέζικη ζυθοποιία ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει τις προβλέψεις ή τη στρατηγική της για την Κίνα λόγω της επιδημίας του νέου ιού.

Οι πωλήσεις της Carlsberg στην Κίνα αυξήθηκαν πέρυσι κατά 19%, ξεπερνώντας κατά πολύ την ελαφρώς μειούμενη πορεία της αγοράς με τους συνολικούς όγκους να συρρικνώνονται κατά 2%, όπως ανακοίνωσε η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο ζυθοποιία.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες χονδρικής στην Κίνα, όπως οι πωλήσεις σε καραόκε μπαρ και εστιατόρια, επηρεάστηκαν «σημαντικά» από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων αυτών λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg Κέις ‘τ Χαρτ. «Βραχυπρόθεσμα ίσως έχουμε ένα θέμα ή τουλάχιστον κάποιες συνέπειες στις δραστηριότητες μας, αλλά μακροπρόθεσμα δεν βλέπουμε κάποιο ζήτημα», δήλωσε ο Χαρτ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Δεν θα αλλάξουμε τις προβλέψεις μας για την Κίνα ούτε το τωρινό μας πρόγραμμα», δήλωσε ο Χαρτ, αναφερόμενος στη στρατηγική Big Cities της εταιρίας για την επέκταση της παρουσίας της στις μεγάλες κινεζικές πόλεις.