Σειρά πρωτοβουλιών έχει αναλάβει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, Γιάννης Παππάς, έτσι ώστε να βρεθεί λύση για τα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών της τράπεζας Δωδεκανήσου.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δωδεκανήσιος βουλευτής είχε σειρά επαφών με τους παραγωγικούς φορείς της Δωδεκανήσου, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο υφυπουργό για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος κ. Γιώργο Ζαββό, τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και την πρόεδρο της PQH κ. Xριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Αποκορύφωμα ήταν η σύσκεψη των φορέων της Δωδ/σου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα, παρουσία του Γιάννη Παππά.

Στην πολύωρη συζήτηση ο Γιάννης Παππάς εξέθεσε την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί για τους χιλιάδες δανειολήπτες και τις επιχειρήσεις, από τις αφόρητες πιέσεις και υπέρογκες απαιτήσεις της PQH, που λειτουργεί ως «Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής».

Επιπλέον εξήγησε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι δεν φέρουν ευθύνη οι δανειολήπτες και μεριδιούχοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου στο ότι βρίσκεται η τράπεζα υπό καθεστώς εκκαθάρισης αλλά δυστυχώς επιπλήττονται για την επιλογή τους να στηρίξουν το δωδεκανησιακό τραπεζικό ίδρυμα.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση η οποία θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλους τους παραγωγικούς φορείς ώστε να προστατευθούν οι δανειολήπτες και οι μεριδιούχοι της τράπεζας Δωδεκανήσου αλλά και των άλλων συνεταιριστικών τραπεζών που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε συνεννόηση ήδη με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ξεκινάει νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της Δωδεκανήσου και σύμπραξη με συναδέλφους βουλευτές και άλλων νομών που υπάρχουν συνεταιριστικές τράπεζες υπό εκκαθάριση, όπως η Αχαϊκή, η Πανελλήνια κτλ, ώστε να γίνει κοινή νομοθετική παρέμβαση με τεκμηριωμένη αιτιολογική έκθεση. Για την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος είναι απαραίτητη η σύμπραξη και η συνεργασία των παραγόντων του τόπου μας με παράγοντες άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα.


Πηγή: parapolitika.gr –
Νομοθετική πρωτοβουλία Γιάννη Παππά για την προστασία δανειοληπτών της Τράπεζας Δωδεκανήσων