Κάλεσμα στους αγρότες να συγκεντρωθούν αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 9.30 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο «Divani Palace» στη Λάρισα, όπου θα διεξάγεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι απευθύνουν οι εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Στόχος τον αγροτών είναι να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τη Larissanet.gr,  σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων υπογράμμισαν ότι δεν θέλουν να διαλύσουν το Συνέδριο, αλλά να συναντήσουν τον υπουργό. «Λίγες ημέρες αφού κάναμε κινητοποιήσεις και στήσαμε μπλόκα αντιπαλεύοντας την πολιτική που μας ξεκληρίζει, η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με εκπροσώπους των εκκοκκιστών και του αγροτοσυνεταιρισμού  που υπηρετούν τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα, κάνουν Συνέδρια – εκδηλώσεις αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου», σημειώθηκε στη συνέντευξη.

Για το ρόλο των  Διεπαγγελματικών Ενώσεων τονίστηκε ότι στόχος τους δεν είναι να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα των  παραγωγών, αλλά των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, οι οποίοι «έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι» σ’ αυτές τις Ενώσεις. 

Αναφορικά τέλος με το βαμβάκι σημειώθηκε ότι η φετινή  τιμή ήταν χαμηλότερη (περίπου 20% από πέρυσι), παρά το γεγονός ότι η ποιότητα ήταν καλύτερη. 

Ανάλογη απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του Συνεδρίου έλαβαν και οι αγρότες του Τυρνάβου που μαζί με τους αμβυκουχους και τους αμπελουργούς θα ζητήσουν να θέσουν στον υπουργό το θέμα του τσίπουρου, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.