Παρά το ήρεμο κλίμα και τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με εκπροσώπους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, τελικά οι… τηλεοπτικές ανάγκες υπερίσχυσαν.

Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι οι λιγοστοί αγρότες εισήλθαν στην αίθουσα όπου διεξάγεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι και άπλωσαν το πανό τους φωνάζοντας συνθήματα. Ήταν σαφές ότι… στόχος τους ήταν οι τηλεοπτικές κάμερες και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν συνομιλήσει χωρίς καμία απολύτως ένταση με τον ίδιο τον κ. Βορίδη και του είχαν θέσει αυτά που προέκριναν ως μείζονα ζητήματα και έχουν να κάνουν με τις κατώτατες εγγυημένες τιμές, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μάλιστα τους προσκάλεσε στην Αθήνα ώστε να συζητήσουν από κοντά και εκτενέστερα τα ζητήματα που θέτουν. Παράλληλα, τους κάλεσε να παρακολουθήσουν και το συνέδριο και εάν το επιθυμούσαν να υπάρξει παρέμβαση από μέρους τους στις εργασίες τους.

Κάτι που τελικά συνέβη μετά την… τηλεοπτική είσοδό τους στον χώρο του συνεδρίου διά του προέδρου τους Ρίζου Μαρούδα ο οποίος κλήθηκε από τους συντονιστές να εκφράσει τις απόψεις του από το βήμα.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μαρούδας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι δεν κάνει διάλογο με αναγνώσεις μανιφέστων προσθέτοντας ότι η κατώτατη εγγυημένη τιμή είναι καταστροφική για τους αγρότες και δεν τη συζητά ενώ καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους υπογράμμισε: «Δεν συζητώ να φύγω από την ΕΕ και να κόψω το 50% του εισοδήματος των αγροτών»!