Την στήριξη που χρειάζονται οι βαμβακοπαραγωγοί θα τους δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής για το 1ο Συνέδριο για το Βαμβάκι.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι μαζί με τους αγρότες, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, θα χαράξει τη νέα στρατηγική η κυβέρνηση, πως θα στηριχθούν οι νέοι αγρότες και ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα για να λυθεί το υδατικό πρόβλημα στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πραγματική στήριξη στην Ελληνίδα αγρότισσα και τον Έλληνα αγρότη, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, προσέλκυση νέων αγροτών στις καλλιέργειες και ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος.

Το βαμβάκι είναι μια βασική καλλιέργεια για την ελληνική αγροτιά και θα την στηρίξουμε με όσα μέσα χρειάζεται. Να προχωρήσουμε σε νέα καλλιεργητικά πρότυπα, να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα του νερού που υπάρχει στη Θεσσαλία. Υπάρχει μεγάλο υδατικό έλλειμμα. Και ετοιμάζουμε μεγάλο εθνικό κέντρο για να λυθεί το πρόβλημα με το αρδευτικό νερό. Θα σχεδιάσουμε τα αγροτικά έργα υποδομής για να το λύσουμε. Θα μιλήσουμε με όλους τους αγρότες σήμερα για να σχεδιάσουμε μαζί την νέα στρατηγική και μέσα από την συζήτηση πιστεύω θα τους δώσουμε την στήριξη που χρειάζονται για να μείνουν στα χωράφια τους».