Ένα παράδειγμα επιτυχημένης συνέργειας αποτελεί η συνεργασία της Συνεταιριστικής Ένωσης Ζακύνθου με την εταιρεία Enios.

Κοινό σημείο επαφής ένα παραδοσιακό προϊόν, η σταφίδα, όπου μέσα από κοινές δράσεις επανασυστήνεται στην ελληνική αγορά ως σνακ. Η σταφίδα, «ντύνεται» με σοκολάτα υγείας 69% και σοκολάτα γάλάκτος 57% και μετατρέπεται σε μια ξεχωριστή λιχουδιά υψηλής διατροφικής αξίας.

Η ιδέα ανήκει στο Συνεταιρισμό Ζακύνθου, έναν παραδοσιακό παραγωγό ελιάς, κρασιού και σταφίδας που αποφάσισε να τοποθετήσει στην αγορά τη σταφίδα σε μια νέα εκδοχή: τη σταφίδα με σοκολάτα υγείας και γάλακτος. Το προϊόν βγήκε στην αγορά το 2015 με την ονομασία «Σταφίδα με Σοκολάτα» και αυτή τη στιγμή ο συνεταιρισμός συνεργάζεται με την εταιρεία Εnios για την προώθησή του.

Την ίδια πάνω – κάτω εποχή η Enios είχε την ιδέα να προωθήσει τη σταφίδα ως παιδικό σνακ, με το όνομα «Σταφιδένιος», σε ένα κουτάκι – έκπληξη που μετατρέπεται σε παιχνίδι. Οι δυο πλευρές βρήκαν το δρόμο της συνεργασίας και από τότε συμπορεύονται στην αγορά τροφίμων.

Ο Choco Σταφιδένιος κυκλοφορεί σε συσκευασία των 20 γραμμαρίων σε σταφίδα και σταφίδα με σοκολάτα γάλακτος και ήδη έχει βρει το δρόμο του για τα καταστήματα της μικρής λιανικής, αλλά και τα κυλικεία των σχολείων. Τα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί σε φαρμακεία, μίνι μάρκετ, delicatessen και στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από μεγάλη αλυσίδα που συζητά για να τα εντάξει στα ράφια των καταστημάτων της.

Τα προϊόντα σταφίδας εξάγονται στην Αυστραλία, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Αγγλία. Σημαντική είναι και η ανταπόκριση του κόσμου σε μεγάλες εγχώριες εκθέσεις τροφίμων όπως η Εξποτρόφ, η HORECA κ.ά.

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί η συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για την ένταξη της σταφίδας με σοκολάτα στη δράση του Ελληνικού Πρωινού, μιας πρωτοβουλίας που κερδίζει συνεχώς έδαφος και προωθεί τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας στα τουριστικά καταλύματα, αποτελώντας το διαβατήριο με τη γνωριμία με τους ξένους επισκέπτες.

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι να μάθουν και οι νέες γενιές τα οφέλη της σταφίδας και να την εντάξουν στις καθημερινές τους συνήθειες. Μέσα από την παιδική συσκευασία του Choco Σταφιδένιου, που μετατρέπεται σε ένα καλόγουστο χάρτινο παιχνίδι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα παραδοσιακό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την ημερήσια κατανάλωση της σοκολάτας, καθώς διατίθεται σε συσκευασία 20 γραμμαρίων. Με τον τρόπο αυτό προωθείται η υγιεινή διατροφή καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν.
Πηγή: businessnews.gr