Οι Δανοί επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους καθώς ο πολιτιστικός πλούτος, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης. Αυτό διαπίστωσαν τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης από τη συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση Ferie for Alle που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη συγκεκριμένη διεθνή έκθεση η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Σκανδιναβία και πραγματοποιείται από το 1998. Έχει, δε, κάθε χρόνο πάνω από 60.000 επισκέπτες. Το κοινό της έκθεσης, σύμφωνα με ενημέρωση από τα στελέχη τουρισμού της περιφέρειας, αποτελείτε κυρίως από άτομα μεγαλύτερων ηλικιακά ομάδων και οικογένειες, τα οποία επισκέπτονται την εν λόγω έκθεση για να κλείσουν επιτόπου τις διακοπές τους στα τουριστικά γραφεία που συμμετέχουν ως εκθέτες.

Η αποστολή των περιφερειακών συμβούλων και των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε σειρά επαφών με τουριστικά γραφεία που προωθούν διακοπές στην Ελλάδα και τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκαναν πωλήσεις πακέτων διακοπών. Συμμετείχαν επίσης σε παρουσιάσεις για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης ενώ οι επισκέπτες της Ferie for Alle ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα. Οι Δανοί όπως ενημερώθηκαν και διαπιστώθηκε από τα μέλη της αποστολής, αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και πολλοί από αυτούς έχουν επισκέφτεί επανειλημμένως το νησί.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Primo, Detour, Apollo, Spies, έγινε γνωστό, ότι το ενδιαφέρον των Δανών για την Κρήτη παραμένει υψηλό και ότι η κίνηση για φέτος είναι σταθερή με αυξητικές τάσεις παρότι στο παρόν έτος δεν θα υπάρχει η απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Billund προς την Σητεία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας τα μηνύματα που φτάνουν στον διευθυντή του γραφείου, Παύλο Μούρμα, είναι θετικά και προβλέπεται πάνω από 6% αύξηση στις προγραμματισμένες θέσεις για Κρήτη.