Επιβεβαιώθηκε το δέκατο κρούσμα του κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.  Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου. Εξετάσεις έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.

Βέβαια από τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία πως μία γυναίκα, που είναι συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου ο οποίος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου, έχει μολυνθεί κι αυτή με τον κορωνοϊό.

Τοπική ιστοσελίδα στην Αχαϊα ανέφερε πως η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από την Καθαρά Δευτέρα και τώρα ήρθε η επιβεβαίωση του δέκατου κρούσματος.

Εκτακτα μέτρα στους τρεις νομούς- Κλειστά σχολεία και χώροι συναθροίσεων

Μετά το σοβαρό κρούσμα και τον φόβο πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορoναϊό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει αμέσως σε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες, στους τρεις νομούς απ’ όπου προέρχονται οι ταξιδιώτες.

Ετσι, σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κλειστοί θα μείνουν και χώροι με μεγάλες συναθροίσεις, όπως αθλητικά κέντρα, καλλιτεχνικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.

Νωρίτερα, για τους κινδύνους εξάπλωσης του κορωνοϊού και την ανάγκη να κλείσουν άμεσα τα σχολεία, μίλησε στο iefimerida ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

«Αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα με την Ιταλία θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού». Αν υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά», είπε.


Πηγή: parapolitika.gr –
Δέκατο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα – Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου στην Πάτρα