«Ενώ δεν υπάρχουν βοσκοτόπια και κόβονται επιδοτήσεις από τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας και οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να δίνουν ανεξέλεγκτα κοινόχρηστες εκτάσεις, βοσκότοπους, για καλλιεργήσιμες γαίες» δηλώνει ο Παναγιώτης Λειβαδίτης, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης και σημειώνει « Ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα. Αυτό το δίνουμε όταν υπάρχει πλεόνασμα. Εφόσον δεν υπάρχει πλεόνασμα περιοριζόμαστε.» Οι βοσκήσιμες γαίες είναι «καυτό» θέμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνει «Δεν στηρίζουμε τον ένα τομέα, ας κοιτάξουμε να στηρίξουμε και τους δύο τομείς, και τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Θέλουν ορισμένους να τους κάνουν τσιφλικούχους και ορισμένους να τους αφανίσουν» σημειώνει.
Παράλληλα, για μια ακόμη φορά θέτει το θέμα του ισοζυγίου γάλακτος. «Θέλουμε να εφαρμοστεί για να ξέρουμε τι γίνεται με την παραγωγή μας. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το ισοζύγιο γάλακτος, να γίνουν έλεγχοι, δεν μπορεί μια γαλακτοβιομηχανία να βάζει πενήντα τόνους σε μια μέρα στο εργοστάσιο και να κάνει πενήντα τυρί. Να μην γίνονται εισαγωγές, και εφόσον γίνονται εισαγωγές να γίνονται για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός από φέτα. Φέτα δεν μπορείς να κάνεις με κανένα άλλο γάλα εκτός από το ελληνικό. Η φέτα είναι ελληνικό προϊόν, λόγω της θέσης που βρισκόμαστε, λόγω της χλωρίδας, του κλίματος γι αυτό πήραμε και τη φέτα. Δεν μπορεί με εισαγόμενο γάλα να βγάζουν φέτα, είναι απαράδεκτο. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν , αυτά τα οποία ζητάμε εδώ και χρόνια.»