Στα πλαίσια ενημέρωσης των παραγωγών της περιοχής, ανακοινώνεται από τον Δήμο Κισάμου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. Παράρτημα Κρήτης, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ότι σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα «Ασθένειες και Εχθροί της Ελιάς», στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κισάμου και ώρα 6:30μ.μ.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από Εντομολόγους και Μυκητολόγους, Επιστημονικό προσωπικό των παραπάνω φορέων και θα γίνει εκτενώς αναφορά στους εχθρούς και στις μυκητολογικές ασθένειες της ελιάς.

Το θέμα είναι μείζονος σημασίας, καθώς μετά τα υψηλά ποσοστά δακοπροσβολής και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την περυσινή χρονιά και δευτερογενώς την έντονη δράση πολλών μυκητολογικών ασθενειών, είχε ως συνέπεια την ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση του ελαιολάδου. Στα πλαίσια των ομιλιών και συζητήσεων, θα προταθούν και μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης των εχθρών και ασθενειών, ώστε να γνωρίζουν οι παραγωγοί όλες τις σχετικές καλλιεργητικές φροντίδες και τα μέτρα φυτοπροστασίας που πρέπει να λάβουν, τόσο για την αντιμετώπισή τους όσο και την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.