Άλλα 1.200.000 ευρώ πλήρωσε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου στα περίπου 550 μέλη του συνεταίρους, εξοφλώντας έτσι το σύνολο του ποσού που τους όφειλε από τον τρύγο του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την “Ελευθερία” Λάρισας, τα ποσά κατατέθηκαν στους δικαιούχους πολύ πριν το Πάσχα, μέσα από την Τράπεζα Πειραιώς όπως είχε υποσχεθεί η διοίκηση του Συνεταιρισμού, τονώνοντας για άλλη μια χρονιά την τοπική αγορά αλλά και ευρύτερα.

Με το ποσό αυτό συνολικά και με την προκαταβολή του Δεκεμβρίου του 2019 έριξε ζεστό χρήμα ύψους περίπου 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται βέβαια για χρήματα που δικαιούνται οι συνέταιροι και δεν πρόκειται για χάρη αλλά για ποσά που δούλεψαν παραδίδοντας στον συνεταιρισμό τα καλύτερα σταφύλια της περιοχής αλλά και ευρύτερα.

Η ύπαρξη του συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή, αφού η παρέμβασή του είναι καταλυτική, έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα, γι’ αυτό και τα χρήματα στα μέλη είναι σημαντικά.

Την περυσινή περίοδο του τρύγου ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου παρέλαβε σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, περίπου 11.500 τόνους.

Μιλώντας στην «Ελευθερία» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος σημείωσε: «Σε πολύ δύσκολη για την υγεία όλων μας συγκυρία με τον κορονοϊό να πλήττει την υγεία πολιτών, αλλά και την εθνική οικονομία με τα αναγκαία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την προστασία του πληθυσμού, για μια ακόμη χρονιά το Οινοποιείο ανταποκρίθηκε στο ακέραιο στις υποχρεώσεις του προς τους αμπελουργούς, στηρίζοντάς τους και μάλιστα αρκετές ημέρες πριν τις γιορτές του Πάσχα, δίνοντας «ζεστό» χρήμα στις οικογένειες μέλη-συνεταίρους.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.

Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της, μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα (τσίπουρα), ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 καθώς και ISO 22000 και στους αμπελώνες των μελών του εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών.