Πακέτο στήριξης των αιγοπροβατοτρόφων που πλήττονται το τελευταίο διάστημα από την πανδημία του κορονοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, όπως αποκάλυψε στο thessaliatv.gr, ο Βολιώτης Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισήμανε πως κατανοεί και ο ίδιος αφού προέρχεται από κτηνοτροφική οικογένεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα οι προβατοτρόφοι, αφού αφενός μεν δεν έγιναν οι εξαγωγές αρνιών και κατσικιών προς τη γειτονική Ιταλία, για το καθολικό Πάσχα, που γίνονταν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ενώ και για το δικό μας ορθόδοξο Πάσχα είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει κατανάλωση λόγω του lock down και στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το πακέτο μπορεί να περιλαμβάνει είτε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, είτε τα 800 ευρώ που δίνονται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Ο κ. Τριαντόπουλος άφησε να εννοηθεί πως το μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι δυναμικά και προσαρμόζονται συνεχώς στα προβλήματα που ανακύπτουν από την απαγόρευση των εξαγωγών και σε διάφορους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, όπως για παράδειγμα στις ελαιουργικές ενώσεις συνεταιρισμών, όπου κι εκεί προβλέπεται να υπάρξει οικονομική ενίσχυση.