Τον μοναδικό παραγωγό βιολογικής Φράουλας στην ευρύτερη περιοχή, Χρήστο Ντινιτσούδη, συναντήσαμε στον Βιολογικό Αγρόκτημά του πολύ κοντά στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στον οικισμό Ιτέα !

Οι φράουλες αυτό το απολαυστικό και αγαπημένο φρούτο όλων και κυρίως των παιδιών, αυτή την εποχή έχει την τιμητική του !

Ο Γεωπόνος-Παραγωγός Χρήστος Ντινιτσούδης, ξεκίνησε «έξυπνα», με ένα προϊόν που δεν υπάρχει στην περιοχή μας και ευρύτερα. Ξεκίνησε σταδιακά την παραγωγή και πλέον διαθέτει 11 στρέμματα με φράουλες, κόκκινες, ζουμερές και γλυκές, απόσταγμα της μεγάλης του αγάπης για αυτές! Τις διαθέτει σε όλα τα οπωροπωλεία της Κομοτηνής και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Σημειωτέον πως φράουλες θα υπάρχουν για το κοινό μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ διατίθενται ειδικές φράουλες για όσους επιθυμούν να κάνουν μαρμελάδα και γλυκό!

Στόχος του να αυξήσει την γκάμα των προϊόντων σε κηπευτικά, μια και ετοιμάζεται ένα θερμοκήπιο, αλλά και σε άλλα φρούτα από δέντρα, όπως σύκα, μια και έχει και συκεώνα!

Στα σχέδιά του είναι να καταστήσει το Βιολογικό του Αγρόκτημα, που εκτείνεται στα 80 στρέμματα επισκέψιμο και να έρχεται ο ίδιος ο πελάτης να «κόβει» αν θέλει τα φρούτα και τα λαχανικά της αρεσκείας του. Ήδη δέχεται κόσμο για παραλαβή πακέτων με φράουλες, (σ.σ. εμείς συναντήσαμε τον γνωστό και αγαπημένο τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια).

Στις σκέψεις του είναι και η αξιοποίηση προγραμμάτων στήριξης της Βιολογικής Γεωργίας, που θα τον βοηθήσουν να προχωρήσει και την κατασκευή Ψυγείου-Συσκευαστηρίου, καθώς τον ενδιαφέρει η διάθεση των προϊόντων και σε άλλα μέρη, αλλά και στο εξωτερικό!
(Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής)