Έχοντας αποτύχει πανηγυρικά να τον χτυπήσουν σε θέματα αγροτικά, οι ένθεν κακείθεν άσπονδοι «φίλοι» του βρήκαν την ευκαιρία στο… χασίς!

Ο λόγος για τις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ο οποίος έχει κάνει σαφές ότι θα στηρίξει την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης όχι όμως με όρους ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει θολά τα νούμερα της περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη που είναι το συστατικό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο «φτιάξιμο» και στην κάνναβη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακίνδυνα στη βιομηχανία.

Βέβαια αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι καταλογίζουν στον κ. Βορίδη άλλες φορές μεν ότι θέλει να καταστρέψει την καλλιέργεια κάνναβης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Καρανίκα) άλλες φορές δε ότι αλλάζει τα δεδομένα υπέρ της κάνναβης ενώ άλλα έλεγε πριν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Τα βέλη δε αυτού του είδους προέρχονται και από (α)δεξιές κατευθύνεις αλλά βέβαια και από αριστερές. Μόνο που αν διαβάσει κάποιος με προσοχή τον νόμο θα κατανοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ένα κενό το οποίο πλέον καλύπτει η νομοθεσία Βορίδη.

Είναι αυτή η «γκρίζα περιοχή», όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός, όπου η τετραϋδροκανναβινόλη δεν ήταν ούτε καλή ούτε κακή. Μπορούσε να καλλιεργηθεί κάνναβη για φαρμακευτική χρήση μέχρι του ορίου του 0,2% του συστατικού αυτού, όμως διωκόταν εάν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 0,6%. Και τι συνέβαινε εάν υπήρχε ποσοστό μεταξύ 0,2 και 0,6%; Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα. Ήταν ένα θολό πεδίο το οποίο πολλοί μπορούσαν να το εκλάβουν όπως ήθελαν. Και φαίνεται το γεγονός ότι μπαίνει ένα… φρένο στη θολούρα αυτή ενοχλεί! Και έτσι άρχισαν τα συριζαϊκά όργανα.

Από την άλλη πλευρά οι υποτιθέμενοι δεξιοί που θέλουν να τρώγονται με τα ρούχα τους προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση εκ των έσω αφού προφανώς τους είναι ιδιαίτερα δυσνόητες οι διαφορές της ψυχότροπης ουσίας για την οποία έχει στηθεί το… πανηγύρι.