Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «Βιολογική και Συμβατική ελαιοκαλλιέργεια ποικιλίας Κορωνέικης στην Περιφέρεια Κρήτης. Μελέτη αξιολόγησης με βάση το κόστος παραγωγής» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης (2020-2021) και υλοποιείται από το ΜΑΙΧ.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης μετεωρολογικού σταθμού στο Καστέλι Χανίων, στα πλαίσια υλοποίησης του ερευνητικού έργου. Τα αποτελέσματα του έργου δύναται να συμβάλλουν στην στροφή των ελαιοκαλλιεργητών προς τη βιολογική γεωργία, αλλά και στην προώθηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας καθώς και στην ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Στη συνάντηση παραυρεύθηκαν ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΜΑΙΧ μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, ο Διεθυντής του ΜΑΙΧ Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης, ερευνητές του Ινστιτούτου καθώς και ο ελαιοκαλλιεργητής από το Καστέλι Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, βραβευμένος αγρότης της χρονιάς 2017 σε εθνικό επίπεδο και 6ος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις καινοτόμες τεχνικές και φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθεί.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο κ. Λέκκας πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στους πειραματικούς αγρούς που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ερευνητικού έργου. Μελετάται η δυνατότητα εγκατάστασης μετεωρολογικού σταθμού που θα φέρει πλήρες σετ οργάνων και θα έχει τη δυνατότητα αντικειμενικών καταγραφών δεδομένων που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς του ερευνητικού έργου.