Στην εξαγωγή ποιοτικού οίνου από τοπικές ξεχωριστές ποικιλίες στρέφεται φέτος η Ένωση Ηρακλείου. Ήδη, τα πρώτα βήματα γίνονται τόσο σε επίπεδο οινοποίησης όσο και επίπεδο προώθησης, καθώς η διοίκηση της εταιρείας, επιδιώκει να αξιοποιήσει τις πρότυπες εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Παλιανής, αλλά και τον παραγόμενο οίνο από τις ποσότητες – ρεκόρ οινοσταφύλων που παραλαμβάνονται καθημερινά.
Η φετινή οινοποιητική περίοδος θα κλείσει με παραγωγή τεσσάρων έως τεσσερισήμισυ χιλιάδων τόνων οίνου, όση δηλαδή είναι η δυναμικότητα των αποθηκευτικών χώρων της Ένωσης, η οποία, μάλιστα, θα εξαντληθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η παραλαβή άλλων οινοσταφύλων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της ΑΕΣ, Σταύρος Γαβαλάς.


Τα προηγούμενα χρόνια η Ένωση διέθετε περί τους χίλιους διακόσιους τόνους στην αγορά και η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να στηρίξει τους παραγωγούς με ικανοποιητικές τιμές και με την παραλαβή οινοσταφύλων ενέχει ρίσκο για την οργάνωση. “Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που θα δοθούν τον Οκτώβριο για την απόσταξη κρίσης δεν θα δεσμευθούν για οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά θα δοθούν για την πληρωμή των παραγωγών” τονίζει ο κ. Γαβαλάς.
Στο οινοποιείο της Ένωσης φέτος έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία και καθημερινά το προσωπικό εργάζεται με στόχο την παραγωγή ποιοτικών κρασιών τοπικών ποικιλιών (Βιδιανό, Λιάτικο, Θραψαθήρι, Κοτσυφάλι).

Στόχευση, είναι η εξαγωγή ποιοτικού κρητικού οίνου και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει κατατεθεί πρόταση για χρηματοδότηση καμπάνιας προώθησης στις αγορές της Αμερικής, του Καναδά και της Ρωσίας.