Ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Ο τρύγος έχει αρχίσει – Νάουσα 2020» διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με φωτογραφίες ή ντοκουμέντα για τον τρύγο, την απόσταξη, τα καζάνια και την παραγωγή κρασιού στην Νάουσα  και τις γύρω περιοχές του δήμου, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφοι από όλο τον κόσμο στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει από μια 1 έως 3 φωτογραφίες σε κάθε θεματική ενότητα.

Ένα ποτήρι ξινόμαυρο (βάλτε τη δημιουργική σας φαντασία για να φτιάξετε εικόνες μέσα από ένα ποτήρι με κόκκινο κρασί)

Εικόνες από τον τρύγο στους αγρούς

Still-life (συνθέσεις νεκρά φύση). Παραδείγματα: Εργαλεία, βαρέλια, μηχανήματα, συνθέσεις με σταφύλια, τσαμπιά, καπέλα, ενδυμασία.

Φωτογραφίες από την απόσταξη, τα καζάνια, τα γλέντια

Γαστρονομία και κρασί, συνθέσεις με κρασί και φαγητό.

Τοπία- αμπελώνες

Παλιές φωτογραφίες από τον τρύγο με παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών

Πορτραίτο και Αφήγηση. Φωτογραφίστε ένα πρόσωπο της Νάουσας που θα σας διηγηθεί μια ιστορία σχετική με το κρασί, την αμπελουργία, τον τρύγο, το καζάνι κλπ. Συνυποβάλετε τη φωτογραφία και το κείμενο.

Φωτογραφίες από την πόλη της Νάουσας.

Φωτογραφίες του τρύγου από την φετινή χρονιά (2020).

 Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται από τις 25/09/2020 έως τις 15/10/2020.

 Ο διαγωνισμός θα έχει 3μεγάλα βραβεία τα οποία θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες μέρες, μείνετε συντονισμένοι και οι 10 καλύτερες συμμετοχές θα απολαύσουν (εκλεκτά κρασιά, τοπικά προϊόντα της Νάουσας)

Την επιλογή των φωτογραφιών που θα συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα και την ενδεχόμενη έκθεση θα αναλάβει τετραμελής επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από τους:

Κατερίνα Καμπίτη, φωτογράφος

Χρήστος Μητσιάνης, φωτογράφος

Ευγενία Περισσοράτη, ζωγράφος

Ελπίδα Παλαμίδα, Εκπρόσωπος του συνδέσμου οινοπαραγωγών Νάουσας

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Νάουσας και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του δήμου στις 25/10/2020.