Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης η 1η συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας.

Η εν λόγω ομάδα συγκροτήθηκε με Απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη  και απαρτίζεται κυρίως από εκπροσώπους/ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής οι οποίες έχουν εξαγωγικό και εξωστρεφή χαρακτήρα.

Πρόεδρος αυτής της ομάδας ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βαβλιάρας ενώ μέλη είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Στέργιος Κιάνας καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος-συντονιστής σε θέματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης, από την ΑΝΚΟ είναι η κ. Λιάνα Παπατέρπου, εκπρόσωπος ΑΝΚΟ/Ευρωπαϊκό Δίκτυο στήριξης επιχειρήσεων.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής, με την δημιουργία αυτής της ομάδας, είναι η Δημιουργία ενός ευέλικτου σχήματος που θα έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο τόσο για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και για την Περιφερειακή Αρχή.

Η Ομάδα θα βρίσκεται σε επαφή με όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής λειτουργώντας βοηθητικά όπου χρειάζεται.

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Βαβλιάρας συνοδευόμενος πολλές φορές από τον κ. Κιάνα ή από την κ. Γκατζαβέλη,  επισκέφθηκε έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων της περιφέρειας βλέποντας και καταγράφοντας από κοντά προβλήματα και ανησυχίες των επιχειρηματιών.

Η ομάδα συγκροτήθηκε με γνώμονα τον εξωστρεφή & εξαγωγικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων ενώ έγινε προσπάθεια να καλυφθούν όλοι οι κλάδοι-θεματικές δραστηριότητας από όλες τις Π.Ε της Π.Δ.Μ.

Η Συμμετοχή ήταν ικανοποιητική με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων της Π.Δ.Μ να δίνουν “το παρών” ενώ από την περιφερειακή αρχή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Βαβλιάρας και Στέργιος Κιάνας (μέλη της ομάδας) καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γιάννης Γιάτσιος ενώ εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης παρέστη η συνεργάτης του κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Τέθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα από τους εκπροσώπους/ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Η ομάδα θα συνεδριάζει τακτικά  με συγκεκριμένη ατζέντα και παραδοτέα  κάθε φορά ώστε να υπάρχει μεθοδικότητα και οργάνωση στον τρόπο λειτουργίας της.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης έθεσε και τα πρώτα παραδοτέα – προτεραιότητες για την ομάδα ώστε στα τέλη του Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση.