Ξεκίνησε η σύνταξη της προμελέτης για την δημιουργία του μελισσοκομικού μουσείου, στο κτίριο του Τριανταφυλλίδειου Ιδρύματος, στη Βυτίνα Αρκαδίας.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Αρκάς βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο Υπουργός, δήλωσε για το θέμα: «Έχει ξεκινήσει η προμελέτη για τη δημιουργία μουσείου στο κτίριο του Ιδρύματος και θα είναι έτοιμη μέχρι 15 Νοεμβρίου. Υπολογίζουμε ότι μέχρι την προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο θα χρειαστούν 4 ως 6 μήνες.

Θα μεταφερθούν πιστώσεις 60.000 ευρώ για εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, χωματουργικές εργασίες, περίφραξη και ασφάλεια, ενώ όπως έχουμε πει θα γίνουν και μελισσοκομικά σεμινάρια, τα οποία λόγω covid-19 θα είναι με τη μορφή τηλεδιασκέψεων».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τα έργα στο μουσείο, είναι του Ιδρύματος και όχι των Ελλήνων φορολογούμενων.