Το ακτινίδιο αποτελεί σήμερα ένα από τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδος, αλλά και μια σημαντική πηγή εσόδων για τον έλληνα αγρότη. Η Πιερία έχει την πρωτοκαθεδρία στην καλλιέργεια ακτινίδιου παράγοντας περίπου το 40% της εθνικής παραγωγής, ενώ σημαντικές καλλιεργητικές εκτάσεις διαθέτουν οι νομοί Ημαθίας, Πέλλας, Άρτας, Φθιώτιδας, Λάρισας και Καβάλας. Σήμερα, η ετήσια ελληνική παραγωγή ξεπερνά τους 250.000 τόνους ετησίως.

Η καλλιέργεια του ακτινιδίου, σε σχέση με άλλους καρπούς χρειάζεται πολλή προσοχή και φροντίδα. Εκτός από τα χημικά λιπάσματα, ανάμεσα στα συστατικά που χρειάζονται για την καλλιέργεια και την σωστή και πλούσια ανάπτυξη του ακτινιδίου είναι και η Τύρφη.

Τι είναι και πως χρησιμοποιείται η “Τύρφη”

Η ΤΥΡΦΗ είναι ένα εισαγόμενο προϊόν φυτικής προέλευσης που προέρχεται από χώρες της Βαλτικής.

Δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον για την καλή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος ειδικά κατά τα  πρώτα βήματα της ζωής των φυτών.

Το προϊόν είναι επαγγελματικό και χρησιμοποιείται σαν υπόστρωμα από τους παραγωγούς λαχανικών και ανθοκομικών φυτών σε όλο τον κόσμο (Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και άλλες)

Τα τελευταία χρόνια η τύρφη χρησιμοποιείται και στην δενδροκομία και κυρίως στα “ακτινίδια” με θεαματικά αποτελέσματα. Η Τύρφη εμπλουτίζεται με ΖΕΟΛΙΘΟ και ΣΙΔΗΡΟ και συνεργάζεται με ΩΦΕΛΙΜΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ δίνοντας εξαιρετικά αποτελέματα τόσο κατά την φυτεία, όσο και στην μετέπειτα καλλιέργεια των ακτινιδίων.

Για τα ακτινίδια υπάρχουν δύο διαφορετικά προϊόντα τύρφης ανάλογα με τον εμπλουτισμό τους και τη χρήση τους.

Ποιο συγκεκριμένα:

1) κατά τη φυτεία στον λάκκο φύτευσης και ονομάζεται “SUPER MIX – ΤΎΡΦΗ ΦΥΤΕΊΑΣ”

2) Σε ήδη εγκατεστημένους ακτινιδιώνες στην επιφάνεια – περιμετρικά του φυτού και ονομάζεται “ΤΥΡΦΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ”.