Τα έργα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

Η επίσκεψη του κ. Σκρέκα έρχεται έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά, με αντικείμενο τα αρδευτικά έργα.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υφιστάμενα έργα, ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος άρδευσης για τους αγρότες.

Ο κ. Σκρέκας θα επισκεφθεί την περιοχή του Φράγματος Γουμένισσας, το αρδευτικό έργο της ΑρτζάνΑματόβου, το Φράγμα Σελεμλή, τον Συνεταιριστικό Σύλλογο Μουριών και το Φράγμα Μεταξοχωρίου.

Το μεσημέρι θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κιλκίς, όπου θα συμμετάσχουν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, οι Δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κιλκίς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης:

10:00 Επίσκεψη στην περιοχή φράγματος Γουμένισσας
11:00 Επίσκεψη στο αρδευτικό έργο της ΑρτζάνΑματόβου – Φράγμα Σελεμλή
12:15 Επίσκεψη στο Σ.Σ. Μουριών – Περιοχή Λιμνοδεξαμενή
13:30 Επίσκεψη στην περιοχή του φράγματος Μεταξοχωρίου
14:30 Σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κιλκίς με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους δύο Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας και Υπηρεσιακούς Φορείς Π.Ε. Κιλκίς
15:30 Συνέντευξη Τύπου
16:00 Συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΚΙΛΚΙΣ