Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρεί να εισαγάγει σταδιακά τις συνολικά 11 Ιχθυόσκαλες που διαχειρίζεται σε ολόκληρη την χώρα στην, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ ΑΕ).

 Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου των αλιευμάτων που εξέρχονται από τις Ιχθυόσκαλες.

 Διαδικασία, που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να έχει στην διάθεσή του τα στοιχεία της προέλευσης των αλιευμάτων που προμηθεύεται και καταναλώνει.

 Συγκεκριμένα, με την υλοποίηση του project ελέγχου των αλιευμάτων, θα υπάρχει ρητή αναφορά στο είδος τους καθώς επίσης και εάν αυτό έλαβε χώρα σε Ελληνικά ύδατα ή μη.

 Μάλιστα, στις προθέσεις της διοίκησης του ΟΚΑΑ ΑΕ είναι να προμηθεύσει τα συνεργαζόμενα καταστήματα πώλησης αλιευμάτων, με ένα ειδικό σήμα που θα ενημερώνει για την εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου προέλευσης των αλιευμάτων.

 Προκειμένου να προωθήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ, Απόστολος Αποστολάκος, επισκέφθηκε πρόσφατα τις Ιχθυόσκαλες που εδρεύουν στην Βόρεια Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη), όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τους υπεύθυνους λειτουργίας τους.

 Κατά την διάρκειά τους, ο κ. Αποστολάκος συναντήθηκε με ιχθυεμπόρους και αλιείς, ανέλυσε διεξοδικά το όραμα της νέας διοίκησης του ΟΚΑΑ ΑΕ και παρουσίασε τις διαδικασίες προέλευσης των αλιευμάτων, ενώ φρόντισε να δώσει άμεση λύση σε εκκρεμότητες ώστε σύντομα να εκκινήσει η εφαρμογή του νέου project πιστοποίησης των αλιευμάτων.

Όπως τόνισε μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε με τις διοικήσεις στις Ιχθυόσκαλες της Βορείου Ελλάδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ, Απόστολος Αποστολάκος: «Η διαδικασία της πιστοποίησης των αλιευμάτων ωθεί -ουσιαστικά- την συγκεκριμένη αγορά συνολικότερα να εισαχθεί στην παροχή υπηρεσιών νέας γενιάς προς τους ενδιάμεσους πελάτες-τελικούς καταναλωτές. Κίνηση, που αποκτά ξεχωριστή σημασία για τον καταναλωτή καθώς σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των τροφίμων και αλιευμάτων που καταναλώνει ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του. Παράλληλα, και οι επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα πώλησης αλιευμάτων, διασφαλίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία των ιχθυο-εμπορευμάτων που πωλούν, καθώς έχουν πλήρη όσο και άμεση γνώση των στοιχείων της προέλευσης των αλιευμάτων που διαθέτουν στους πελάτες τους. Το καινούριο project που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε στις συνολικά 11 Ιχθυόσκαλες, την εποπτεία των οποίων διαθέτει ο ΟΚΑΑ ΑΕ, αποτελεί απτό δείγμα της εκπεφρασμένης απόφασής μας να κινηθούμε άμεσα, αποφασιστικά, όσο και δημιουργικά στο μονοπάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλάζοντας τις δομές, την λειτουργία και την πρακτική του Οργανισμού, ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τα δεδομένα της επόμενης ημέρας. Παράλληλα, κατ’ αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις-εκμισθωτές και συνεργάτες μας, θα είναι σε θέση να απολαύσουν σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες, που αποσκοπούν στην αρτιότερη εξυπηρέτησή τους και στην αύξηση των εσόδων τους».