Οι τρόποι αποτελεσματικότερης διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που προϋποθέτουν την συνεργασία των Τ.Α. με τα συναρμόδια υπουργεία της χώρας και την υποχρέωση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και προτάσεις δημιουργίας κινήτρων προς τους αγρότες προκειμένου να παραδίδουν καθαρές τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων συζητήθηκαν κατά την συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υ.Π.ΕΝ., το ΥΠ.Α.Α.Τ. και τον Ε.ΣΥ.Φ και συμμετείχε ο Γεωπονικός Σύλλογος N. Λάρισας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα, όπως η διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα βασικά και ζωτικά ζητήματα, που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Με κοινή την διαπίστωση όλων ότι για την αποτελεσματική διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να λειτουργήσει η υποχρεωτικότητα και η ανταποδοτικότητα, ο κ. Στρατάκος ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα γίνει η δημοπράτηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υ.Π.ΕΝ κ. Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Γεώργιος Στρατάκος, η Γενική Διευθύντρια του ΕΣΥΦ κα Φραντζέσκα Υδραίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, τα μέλη του Δ.Σ. & Ε.Σ της Π.Ε.Δ., οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. κ. Δημήτριος Ντογκούλης & ο πρόεδρος της Π.ΟΣ.Γ. κ. Δημήτριος Σοφολόγης .

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός διαβεβαίωσε ότι η συμβολή ειδικά σ’ αυτήν την προσπάθεια διαχείρισης αλλά και γενικά η δράση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας θα είναι καθοριστική και ζωογόνα τα επόμενα χρόνια.