Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί πρακτικά θέματα και ζητήματα καθημερινότητας από την υγειονομική κρίση μέχρι τον πρωτογενή τομέα. Η κυβέρνηση αυτή βλέπουμε ότι λειτουργεί με το βλέποντας και κάνοντας. Δεν έχει σχέδιο. Έχουν περάσει επτά μήνες από τότε που έπαθαν ζημιά οι κτηνοτρόφοι και η κυβέρνηση του εμπαίζει με μία «de minimis» ενίσχυση που δεν έχουν λάβει».

Βέβαια, την ίδια στιγμή, και για πρώτη φορά τόσο νωρίς, ολοκληρώθηκε η πληρωμή της προκαταβολής (70%) της Βασικής Ενίσχυσης, καταρρίπτοντας μονομιάς τα περί ανικανότητας της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποδέσμευσε σχεδόν 700 εκατ. ευρώ για 540.000 δικαιούχους και στη συνέχεια η Τράπεζα Πειραιώς πίστωσε, μέσα σε λίγες ώρες, τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών. Όσοι είχαν αμφιβολίες για το εν λόγω εγχείρημα διαψεύστηκαν καθώς όλα κύλησαν ομαλά και οι αγρότες καρπώθηκαν τα χρήματά τους.