Το 2011 δημιουργήθηκε η Ÿnsect, μια γαλλική εταιρεία που αναδείχτηκε σε ηγέτη στην αναπαραγωγή εντόμων και τη μετατροπή τους σε ένα εξαιρετικό συστατικό για τη διατροφή των ζώων αλλά και ως λίπασμα φυτών.

Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια που έχουν συγκεντρωθεί από τη δημιουργία του, η Ÿnsect απασχολεί 130 άτομα και λειτουργεί ένα πιλοτικό καθετοποιημένο αγρόκτημα στη Γαλλία από το 2016, όπου έχει αναπτύξει υψηλή τεχνολογία. 

Με βάση την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, η Ÿnsect κατασκευάζει μια δεύτερη μονάδα στο Poulainville, Ÿnfarm, η οποία θα είναι, με στόχο παραγωγής περισσότερους από 100.000 τόνους ετησίως, τη μεγαλύτερη κάθετη φάρμα εντόμων στον κόσμο. 

Η Ÿnsect επιδιώκει να φέρει μία επανάστση στη διατροφική αλυσίδα καθώς η αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών μεταξύ 2007 και 2030 αναμένεται να φτάσει το 52%.

H εταιρεία είναι πλέον μέρος του Next 40, μιας πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση για πολλά υποσχόμενες εταιρείες και αποτελεί παράδειγμα start up εταιρείας.

Πηγή: naftemporikigr