Τον χρόνο και τα ποσά της προκαταβολής που θα λάβουν οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Έτσι την Παρασκευή πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προκαταβολή η οποία θα είναι 100 ευρώ το στρέμμα για το βαμβάκι, 130 ευρώ/στρέμμα στο καλαμπόκι και 30 ευρώ/στρέμμα στη μηδική.

Η επικοινωνία Αγοραστού-Λυκουρέντζου έγινε χθες, στο πλαίσιο προετοιμασίας διευρυμένης σύσκεψης που προγραμματίζει για την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη Λάρισα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο διοικητής του ΕΛΓΑ και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της εκτιμητικής πορείας των ζημιών σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, αλλά και να καταστρωθεί ένα νέο σχέδιο ανακούφισης της τοπικής οικονομίας των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ήδη 1.000 επιχειρήσεις σε Καρδίτσα-Φάρσαλα έχουν λάβει την αποζημίωση των 8.000 ευρώ και περίπου 1.500 νοικοκυριά την αποζημίωση των 5.000 ευρώ.

eleftheria.gr